Verpakking

Wij ontwerpen de verpakkingen voor onze verschillende cementsoorten zó dat u ze optimaal kunt hanteren en gebruiken. En er is meer dan dat: wij hebben ook oog voor het milieu. Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel.

Zakken: duurzaam kraftpapier

Ons cement is per 25 kg verpakt in kraftpapieren zakken (ongebleekt papier). Die zakken hebben een PE-voering om klontvorming door vocht tegen te gaan. Zo kunt u ons cement goed bewaren. Tot zover de praktische kant. Onze zakken zijn gemaakt van duurzaam papier. De duurzame aanpak van onze leveranciers is onder andere gebaseerd op het Life-Cycle Initiative van de United Nations Environmental Programme (UNEP). De producten beantwoorden aan de voorschriften van de Forest Stewardship Council (FSC™) en de Programme for the Endorsement of Forest Certification (PEFC). Dit betekent dat alle vezels uit ecologisch beheerde bossen komen.

Zakken: PE-verpakking

Makkelijk en proper bewaren zonder productverlies
11% van de papieren cementzakken raakt beschadigd nog vóór het cement gebruikt kan worden. Zo gaat – zowel voor de bouwhandel als de aannemer – vaak kostbaar product verloren. Daarom stelt CBR vanaf april 2014 zijn CEM II-cement ter beschikking in PE-verpakkingen van 25 kilogram.

Dankzij deze compacte, scheurbestendige en waterresistente kunststofzakken:
   - blijven het magazijn en de winkel van de groothandel stofvrij, 
      net als de bestelwagen van de aannemer
   - hoeven paletten niet meer afgedekt te worden
   - 
kunnen zakken probleemloos buiten opgeslagen worden
   - kunnen zakken makkelijk gestapeld worden
   - is er minder productverlies

Kunststof: minder impact op het milieu 
Omdat papieren verpakkingen sneller beschadigd raken, wordt er vaker cement verspild; er moet dan extra cement worden aangemaakt, vervoerd en bewaard. Daarvoor is 14% extra energie nodig. Door het gebruik van kunststofverpakkingen sparen we samen die 14% energie uit. Bovendien is polyethyleen goed en op een milieuvriendelijke manier te recycleren. Eén ton plastic recycleren vraagt slechts een tiende van de energie die nodig zou zijn om één ton papier te recycleren.

Palletten: klaar voor retour

Bij CBR bieden we zowel palletten beschermd met stretchhuls als krimpfoliepakketten aan. Op die manier kan ons cement veilig vervoerd, gestapeld en bewaard worden. We gebruiken bovendien ook houten retourpalletten. Zo beperken we het gebruik van de kostbare grondstof hout. Resultaat: de hoeveelheid bedrijfs- of houtafval neemt af.