4. juli 2018

Winnaars Concrete Design Competition for Students bekend gemaakt

Concrete Design Competition.

Om de kennis en het imago van beton te verbeteren, organiseerden de Europese cement- en betonverenigingen de International Concrete Design Competition for Students. Studenten architectuur, engineering, design en aanverwante disciplines werden uitgedaagd om hun creatieve en grensverleggende benadering van beton in een concreet onderwerp te presenteren. De achtste editie had als thema ‘Tactility’.

Nu het academiejaar 2017-2018 afgelopen is, zijn ook de winnaars van de tweejaarlijkse internationale ‘Concrete Design Competition’ gekend. FEBELCEM, dat de wedstrijd in België organiseerde, ontving 15 inzendingen afkomstig uit zes scholen. In totaal waagden 28 architectuurstudenten, individueel of in kleine groepjes, hun kans. Het wedstrijdthema ‘Tactility’ sprak blijkbaar tot de verbeelding, want ook de richtingen interieurdesign en toegepaste kunst waren vertegenwoordigd.

De Belgische jury (*) kende drie prijzen en twee speciale vermeldingen toe. Zes studenten zijn ondertussen uitgenodigd om deel te nemen aan de ‘all-in’ internationale Master Class die dit jaar gehost wordt door FEBELCEM en van 2 tot 9 september doorgaat in Anderlecht in de gebouwen van ‘COOP Brussels Enterprises’.

Ook in Ierland, Duitsland en Spanje organiseerden de nationale cementfederaties een gelijkaardige wedstrijd waarvan de winnaars als beloning naar de Master Class mogen komen.

Het programma omvat een mix van lezingen over betontechnologie en -architectuur, en praktijksessies onder begeleiding van betonexperten. 

En uiteraard is het voor de deelnemers een ideale gelegenheid om de Brusselse Kanaalzone – onbekend en vaak nog onbemind, maar vandaag in volle transformatie – te ontdekken!               

Alle details over de resultaten van de wedstrijd zijn te vinden op www.concretedesigncompetition.com/results/

(*) Abdelmajid Boulaioun, voorzitter (MULTIPLE architecture & urbanism, Brussel) – Isabelle Blancke (Dierendonckblancke architecten, Gent) – Jörn Bihain (V+, Brussel) – Yves Moreau (Studio Muoto, Parijs) – Oswald Verbergt (NEY & Partners, Brussel)