14. november 2016

Quarry Life Award: de laureaten van de derde editie van de wedstrijd zijn bekend

De juryleden van de Benelux Quarry Life Award hebben de drie laureaten van de derde editie van de wedstrijd gekozen. De jury selecteerde op originaliteit, innovatie en uitvoerbaarheid.

De winnaars hebben vandaag hun prijzen in ontvangst genomen.

  • De eerste prijs ging naar Jozef Willems (Kaleidoscoop, Cultuureducatie Maastricht) voor de lancering van een educatief project gebaseerd op het transformatieproces van de groeve van ENCI.
  • Het onderzoek naar land- en zoetwaterslakken in de groeve van Loën (CBR Lixhe), uitgevoerd door Claude Vilvens (HEPL, Société belge de Malacologie en Natagora) prijkt op de tweede plaats.  
  • De derde plaats ging naar Laurence Delwiche voor de productie van een film over het tot stand komen van de groeve van Beez.  

De prijsuitreiking, die op maandag 14 november 2016 plaatsvond, werd bijgewoond door de heer Jean-Marc Junon, General Manager HC Benelux. Het doel van deze tweejaarlijkse wedstrijd is namelijk deze projecten daadwerkelijk uit te voeren onder dekking van HC Benelux.   

Deze derde editie van de Quarry Life Award was ook een groot succes op internationaal niveau.

Voor de editie 2016 van de wedstrijd heeft de HeidelbergCement Groep de deuren van 69 groeven (waarvan dit jaar 5 in de Benelux) geopend in 22 landen. In totaal werden vorige lente 454 projecten ingediend, waarvan er 95 weerhouden zijn door nationale jury’s. Dankzij deze wedstrijd kwamen we wereldwijd met honderden universiteiten in contact en werden honderden studenten betrokken bij de geselecteerde projecten. De website van de wedstrijd, vertaald in 13 talen, trok 67.070 unieke bezoekers. Dit jaar werden er meer dan 20.000 stemmen uitgebracht door het publiek om de projecten die hen nauw aan het hart lagen, te steunen. De winnaar van de publieksprijs 2016 verzamelde meer dan 4.000 stemmen voor zijn project rond de verrijking van de bodem in de groeve van Yongwa Quarry in Ghana. 

Deze resultaten weerspiegelen de interesse die de wetenschappers en het grote publiek hebben voor biodiversiteit. Daarnaast tonen ze ook aan dat HeidelbergCement terecht veel aandacht aan dit thema schenkt.

De internationale winnaars van de wedstrijd zullen op 8 december 2016 bekendgemaakt worden.

Meer informatie over de deelnemende projecten vindt u hier:
http://nl.quarrylifeaward.be/deelnemende-projecten

***

 Perscontact

Brigitta De Raes – +32 2 678 3521  – brigitta.deraes@heidelbergcement.com

HeidelbergCement is actief in de Benelux (België en Nederland) sinds 1993 en heeft leidende marktposities in cement, stortklaar beton en granulaten. In de Benelux exploiteert HeidelbergCement 7 cementfabrieken en verkoopt de producten onder het merk CBR op de Belgische markt en onder het merk ENCI op de Nederlandse markt. De 67 fabrieken voor stortklaar beton van Inter-Beton (B) en Mebin (NL) liggen verspreid over de Benelux, waardoor de bouwmarkt over een dicht distributienet beschikt. Fabrieken voor granulaten liggen voornamelijk in het zuiden van België en de kustgebieden van de Benelux. Deze fabrieken commercialiseren granulaten op de Nederlandse, Belgische en Franse markt. Het productgamma omvat porfier, kalksteen en mariene granulaten.

www.heidelbergcement.be