CBR wil de CO2-uitstoot verminderen

Eén van de belangrijkste pijlers binnen het duurzaamheidsbeleid van CBR is het beschermen van het milieu. Daarom wil CBR  de impact beperken die de productie en het transport van cement op het klimaat heeft.

Niet alleen CBR, maar de hele internationale cementindustrie, wil meewerken om de CO2-uitstoot in te perken. Cembureau, de Europese Cementassociatie, lanceerde hierop een project met als doel om tegen 2050 de CO2-voetafdruk van cement met 32% terug te dringen en dit ten opzichte van het jaar 1990. Het project vindt niet alleen steun binnen de cementsector, ook leden van het Europees Parlement, vertegenwoordigers van de Europese Commissie, ngo’s en andere belangrijke energieverslindende industrieën zullen eraan deelnemen.

CBR neemt actief deel aan de debatten die gepaard gaan met dit project. André Jacquemart, General Manager van HeidelbergCement Benelux, is lid van de raad van bestuur van Cembureau en sponsort de werkgroep die onderzoek voert naar de veranderingen wat klimaat en energie betreft.

Bekijk onderstaand filmpje voor meer informatie (© The Concrete Initiative):