CBR Lixhe

De fabriek van Lixhe ligt aan de oevers van het Albertkanaal en vlakbij een belangrijk spoorweg- en autowegennet in de provincie Luik. Ze neemt op de nationale en internationale markten dan ook een bevoorrechte positie in.

Opgericht bij de bank van Visé in 1950, bestaat CBR Lixhe uit twee kalksteengroeves, een klinkerfabriek en een maalderij. Het geheel strekt zich uit over een oppervlakte van 16 hectare.

De jaarlijkse productiecapaciteit van Lixhe bedraagt 1,4 miljoen ton klinker en 1,5 miljoen ton cement van alle mogelijke soorten, geleverd in verschillende verpakkingen.

De cementfabriek van Lixhe beschikt over verschillende laboratoria die instaan voor de controle van de grondstoffen, de alternatieve brand- en grondstoffen en de omzettingsfases van de grondstoffen en het eindproduct.

Ongeveer 80% van het geproduceerde cement wordt in bulk vervoerd. CBR Lixhe is uitgerust met een volledig geautomatiseerde installatie voor het laden van vrachtwagens. Deze bestaat uit weegbruggen die tegelijkertijd ook dienst doen als laadpunten. De leveringen in bulk verlopen ook via de waterwegen. Dankzij de nabijheid van het Albertkanaal kan 30% van het bulktransport per schip verlopen.

CBR Lixhe beschikt over de certificaten ISO 9001 (kwaliteit), ISO 14001 (milieu) en OHSAS 18001 (veiligheid).

CBR Lixhe ontvangt testinstallatie voor scheiding van CO2 bij cementproductie

HeidelbergCement maakt deel uit van een consortium (LEILAC genoemd) dat een voorstel heeft ingediend voor de financiering van een innovatieve oplossing voor CO2-scheiding in een cementfabriek. De testinstallatie van dit project zal opgesteld worden op de site van CBR Lixhe.

Lees de persmededeling
Meer weten over het project voor scheiding van CO2 bij cementproductie: www.leilac.org.uk
 

Barriere CBR Lixhe.
CBR Lixhe lanceert toegangscontrole met automatische nummerplaatherkenning

Als onderdeel van ons veiligheidsbeleid « Go For Zero », zal CBR Lixhe binnenkort uitgerust worden met een installatie om de in- en uitgang tot de site te beheren via een slagboom met automatische nummerplaatherkenning. Lees meer
  

Julien Wart

Plant Manager Lixhe
Tel.: 
0032 (0)4 379 93 15
CBR Cementbedrijven N.V.
Rue des Trois Fermes
4600 Lixhe-lez-Visé
België

Downloads

De brug over het Albertkanaal is tijdelijk gesloten. Gelieve onderstaande route te volgen om CBR Lixhe te bereiken:

Reisroute vanuit Luik
Reisroute vanuit Maastricht

PRIVACY NOTE: When you start playing this video, YouTube places a cookie on your browser which allows YouTube to recognize you when you visit YouTube or other websites with embedded YouTube content. You may delete cookies at any time from your browser. You can find information about processing of your data through YouTube on the YouTube website.