BIODYNAMIC

Schoonheid flirt met duurzaamheid

  • BIODYNAMIC biedt een optimale combinatie van esthetiek en duurzaamheid. Gebruikt bij 15% van de gebouwen in een stadscentrum, zou de pollutie er al met de helft op achteruit.

Deze mortel bezit fotokatalytische eigenschappen, afkomstig van het actieve, door het gepatenteerde TX Active-ingrediënt in het product. Bovendien bestaat hij naast wit cement voor 80% uit gerecycleerde materialen.

Door zijn lage viscositeit is BIODYNAMIC buitengewoon geschikt voor het maken van complexe vormen. Dankzij zijn hoge verwerkbaarheid dringt BIODYNAMIC gemakkelijk door in complexen bekistingen. Op die manier staat het borg voor de gewenste vorm van het ontwerp en de bijzondere kwaliteit van het oppervlak. De aanwezigheid van Carraramarmer in het product zorgt bovendien voor een superieure glans van het oppervlak. 

TXActive.

TXActive® is een Europees beschermd label dat uitsluitend wordt toegekend aan bouwproducten met een duurzame fotokatalytische werking.

De aanwezigheid van de nanodeeltjes titaandioxide in het cement zorgt voor de afbraak van schadelijke stoffen. Hierbij denken we aan schadelijke gassen veroorzaakt door uitstoot van industrie en autoverkeer, zoals stikstofdioxide (NO2). De fotokatalytische oxidatie wordt geactiveerd door licht (UV-stralen) en vindt dus enkel plaats aan de oppervlakte.