Beroep in de kijker: Engineer-In-Training

Wist je dat CBR een programma heeft voor jonge ingenieurs die net zijn afgestudeerd? Het is het Engineer-In-Training programma dat een unieke opportuniteit biedt om hun carrière te lanceren. Het is voor hen een eerste uitdaging gerelateerd aan hun nieuw verworven vaardigheden!

Om meer te weten te komen over de rol van een Engineer-In-Training (EIT) interviewden we Anthony Lust bij CBR Antoing. Onlangs afgestudeerd als industrieel ingenieur elektromechanica met een mechanische focus, zet hij zijn eerste stappen in ons team.

We nodigen u uit om zijn interview hieronder te ontdekken.

Hoe ben je bij CBR traineeshipsprogramma terecht gekomen?

Het begon allemaal in juni, nog voordat ik was afgestudeerd. Terwijl ik mijn thesis aan het verdedigen was, liet de directeur van CBR Antoing, de heer Romain Janus, me weten dat hij op zoek was naar een ingenieur. Kort daarna nam de personeelsdienst contact met mij op en de week daarop werd een eerste afspraak gemaakt. Na een grondige presentatie van het Engineers-In-Training (EIT) programma bij CBR werd mij een baan aangeboden. Na even nadenken heb ik begin juli snel een contract getekend. Op 1 september ben ik het Antoing-team van CBR komen versterken.

Hoe ben je ontvangen in het team?

De ontvangst was warm en professioneel. Op de eerste dag werd ik verwelkomd door de heer Janus, de directeur, en de heer Grégory Claustriaux, mijn manager. Daarna hebben we samen een rondleiding door de fabriek gehad. Ik werd ook begeleid door een voormalig EIT, die me wegwijs maakte in de dagelijkse taken en lopende projecten, zodat ik aan de slag kon. Tijdens de eerste dagen leerde ik alles over het cementproces en de installaties. In het begin moet je veel informatie tot je nemen om te weten hoe de fabriek werkt, de teams en hun rollen. Zodra deze fase voorbij is, wordt het echter gemakkelijker. Bovendien waren mijn nieuwe collega's zeer beschikbaar om mijn integratie en onze samenwerking te vergemakkelijken. Ik voelde me snel op mijn gemak om al mijn vragen te stellen.

Wat zijn de belangrijkste taken die je als EIT uitvoert?

Ik voer zeer uiteenlopende taken uit, zowel in de productie als in het onderhoud. Wat de productie betreft, werk ik aan een aantal projecten om het hele proces in de fabriek te verbeteren. Ik analyseer bijvoorbeeld testgegevens en geef de resultaten door aan mijn collega's, zodat zij samen eventuele aanpassingen kunnen maken. Er zit een innovatieve kant aan deze projecten, wat het werk enorm boeiend maakt. Onderhoudsprojecten zijn van een andere aard. In het kader van een stillegging van een oven gaat het erom de geplande interventies te plannen en de uit te voeren taken op te sommen. Er moet bijvoorbeeld bepaald worden welke onderdelen vervangen zullen worden, ze moeten besteld worden bij de leveranciers en vervolgens moeten ze ontvangen en gecontroleerd worden voordat ze worden gebruikt. Onderhoud betekent ook het plannen van het aantal mensen dat nodig is om de taken uit te voeren. Daartoe maak ik een planning waarmee ik al het personeel kan verdelen voor de werkzaamheden die tijdens het onderhoud moeten worden uitgevoerd.

Wat was je achtergrond voordat je EIT werd bij CBR?

Ik heb op de middelbare school een wetenschappelijke opleiding gevolgd met 8 uur wiskunde en 6 uur wetenschapsvakken. Dankzij deze keuze had ik een goede basis om in te stromen in de ingenieursschool van de Haute Ecole Louvain en Hainaut (HELHa). Van het opleidingsaanbod koos ik voor een bachelor industriële ingenieurswetenschappen (elektromechanische oriëntatie) en vervolgens voor een master elektromechanica, met een mechanische focus.

Welke kwaliteiten zijn volgens jou essentieel om een EIT te zijn?

De veelzijdigheid van het beroep betekent dat je te maken krijgt met zeer uiteenlopende situaties en ik denk dat dit bepaalde kwaliteiten vereist, zoals pragmatisme en nieuwsgierigheid. Ten eerste moet je een praktische aanpak hanteren om ter plaatse oplossingen te bieden. Ten tweede moet nieuwsgierigheid tot uiting komen in een constante aanwezigheid op het terrein om te begrijpen hoe de installaties en teams werken. Als EIT heb ik vaak contact met verschillende teams. Goed kunnen luisteren en met elkaar kunnen communiceren is dus cruciaal voor de werking van de installatie. Deze kwaliteit gebruik ik zowel intern, met mijn collega's, als extern wanneer ik contact heb met onderaannemers. Ten slotte zou ik willen zeggen dat het aanvaarden van opmerkingen en feedback ook een van de kwaliteiten is die van een EIT worden verlangd. We mogen niet vergeten dat we nog steeds in een leerproces zitten en daardoor elke dag beter kunnen worden.

Welk advies zou je geven aan een toekomstige EIT die ons team komt versterken?

Ik zou hen aanraden ondernemend te zijn en niet bang te zijn om de installaties te gaan bekijken om te begrijpen hoe ze werken, nieuwsgierig te zijn en vragen te stellen. Wij staan aan het begin van onze beroepsloopbaan en door in teamverband te leren werken en de installaties van de sector te ontdekken en vervolgens te leren kennen, kan een jonge afgestudeerde zijn kennis verrijken.